САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

   Интеграцији деце са сметњама у развоју кроз спорт

   Београд, 6. септембар 2017 - Данас је на базенима СРЦ „Олимп Звездара“ одржана манифестација „Игре без граница на води“ којом се већ традиционално обележава завршетак летње сезоне купања, а која окупља наше суграђане, децу и младе пре свега, оба пола и свих видова инвалидитета из свих делова Града.

   „Игре без граница на води“су уједно и најава почетка пројекта „Спорт за све“, који реализује Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, уз подршку УНИЦЕФ-а и НЦР Фондације.  

   Сву радост и лепоту дружења показало је око 150 учесника  из бројних установа социјалне и здравствене заштите са територије Града Београда – Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине, Центар за смештај одојчади, деце и омладине ''Звечанска'', Установа за децу и младе ''Сремчица'',  Специјална болница из Сокобањске и Клиника за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“. Са нама су такође били и представници бројних школа “, „Драган Ковачевић“, „Бошко Буха“  Фармацеутско физиотерапеутска школа. Активно су се укључила бројна удружења и организације - „Живимо заједно“, „Победник“, „ ДСРИ Звездара“, Асоцијација за промовисање инклузије.

  Свака подршка је од изузетног значаја особама са инвалидитетом, а инклузија је нарочито битна за развој нашег друштва  изјавила је Наташа Станисављевић, Градска секретарка за социјалну заштиту.

   Спорт помаже смањењу дискриминације и изолације деце са сметњама у развоју и њихових породица.

  ’’Спорт доприноси интеграцији деце са сметњама у развоју и инвалидитетом и њихових породица. Он оснажује децу и помаже им да препознају своје потенцијале, а заједници да буде отворена и укључи као равноправне чланове друштва’’, изјавила  је Весна Дејановић из  УНИЦЕФ-а у Србији.

   Захваљујући фондацији НЦР и партнерству УНИЦЕФ-а и Града Београда, до краја године биће организован низ сличних манифестација и континуираних спортско-рекреативних активности којим ће се додатно промовисати и подстицати значај спорта и физичке културе и инклузивни приступ као битан део система друштвених вредности заједнице.

   

   

   

   

  Prijatelji

  © 2017 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.