ISTORIJSKI USPEH PARATEKVONDO REPREZENTACIJE SRBIJE

  Srpski paratekvondisti ostvarili su odličan rezultat na Evropskom paratekvondo prvenstvu u Plovdivu u Bugarskoj.

  Rekordnih 18 medalja, reprezentativci TAS osvojili su za Srbiju na najvećem do sad Evropskom para tekvondo prvenstvu.

  U borbama zlatne medalje osvojili su: Dejana Bačko K41 -49kg, Jelena Terzić K41 +58kg. 

  Srebrnim medaljama okitili su se Jelena Terzić K42 +58kg, Danijela Jovanović K43 -49kg, Bobana Kozić K43 +58kg, Minja Jandric K43 +75kg.

  Sa bronzanim odličjima oko vrata iz Bugarske vraćaju se Slavko Adamov – K41 -61kg, Violeta Todorov K43 -49kg, Marija Mičev K44 -58kg i Nikola Spajić K44 -75kg.

   

  U formama šampionsko zvanje i zlatnu medalju osvojili su – Anja Đukić – P20 juniorke, Tomislav Ranković – P20 juniori, Milica Đorđević – P32 seniorka do 30 godina, Marina Dubravac – P33 seniorka preko 30 godina i Ognjen Meškov – P31 senior preko 30 godina.

   

  Bronzane medalje osvojili su Dušan Marisavljević – P20 senior do 30 godina, Ivan Petrovski – P20 senior do 30 godina i Aleksandar Ivanović – P33 senior preko 30 godina.

   

  Srpski paratekvondisti osvojili su pehar za osvojeno drugo mesto za žene u borbama ekipno i 3.mesto u ukupnom plasmanu.

   

  Najsjajnijom medaljom u formama okitila se i Milica Đorđević u konkurenciji P 32 seniorke do 30 godina.

  -Ponosna sam na sebe, jer ovo zlato koje sam osvojila označava početak mog novog tekvondo života. Moja karijera u usponu okončana je prerano glupošću pijanog vozača koji me je udario kolima dok sam se vraćala kući … Bila sam u komi i jedva sam stala na svoje noge. Moja borba za povratak na tatami traje pet godina. Jedan dan san se udesom ugasio, zlatna olimpijska medalja. Na sreću, sad imam novi tekvondo san kome težim, zlatna paraolimpijska medalja. Od preko 200 osvojenih medalja u tekvondou, ova para tekvondo medalja mi najviše znači, jer označava moju životnu pobedu istakla je za naš sajt Milica Đorđević.

   

  Dejana Bačko nije krila zadovoljstvo jer se u Plovdivu okitila najsjajnijim odličjem u borbama kategoriji K41 do 49 kilograma.

  -I dalje sam pod velikim utiskom. Posle dva poraza prošle godine na Evropskom i Svetskom prvenstvu od Ruskinje Sakinat Mogamedove, prvoplasirane na svetskoj rang listi, ovoga puta sam uspela trijumfujem. Uz konstantan rad sa mojim trenerom Aleksandrom Andreevski uspela sam da pobedim Ruskinju rezultatom 7:6. Htela bih da se zahvalim dr Dušanu Kojiću, mom klubu “Gitros” iz Novog Sada, celom stručnom štabu reprezentacije Srbije i Tanji Tošić. Sada mogu tačno da kažem da se uz naporan rad i trud sve može postići rekla je Dejana Bačko.

   

  Marija Mičev u Bugarskoj je osvojila bronzanu medalju u K44 u konkurenciji do 58 kilograma.

  -Ovo je do sada bio najveći izazov za mene. U polufinalu sam za protivnicu imala Ruskinju Ramazanovu, koja je druga na svetskoj rang listi. Sa trenerom Violetom Stanic, sam spremila taktiku koja je na kraju urodila plodom i to ubedljivom obedom nad favorizovanom protivnicom. Obezbedila sam medalju i sebe pozicionirala u sam vrh svoje kategorije. Ovom medaljom sam i obezbedila mogućnost da se borim i za najznačajnije medalje u budućnosti i kvalifikujem se na prve Paraolimpijske igre za naš sport u Tokiju 2020 zaključila je Marija Mičev.

   

  Iako najmlađi u svojoj diviziji, Nikola Spajić ( K44 do 75 kilograma) je na takmičenju u Plovdivu pokazao da može da parira i znatno iskusnijim takmičarima.

  -Izuzetno sam zadovoljan što sam osvojio bronzanu medalju na ovom velikom takmičenju. Posebno jer sam najmladji senior u svojoj diviziji. Ovim rezultatom sam preskočio Marokanca, Turčina i Amerikanca na PO listi i sada sam na osmom mestu. Zahvaljujem se trenerima Bojanu Todoroviću, Milanu Divoviću i Dušku Petroviću koji svakodnevno rade sa mnom. Takodje hvala i mom psihologu Andriji Geriću koji mi pomaže da prebrodim blokade. Nadam se novim medaljama na budućim takmičenjima jer ću raditi jos jače-zaključio je Nikola Spajić.

   

   

  Prijatelji

   

  © 2017 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.