УСПЕХ СПОРТИСТА БЕОГРАДА НА ИГРАМА „ОАЗЕ“ У САРАЈЕВУ

   

  У суботу су у Сарајеву завршене спортске игре за особе са интелектуалним сметњама које уживају завидан углед у свету а које заједно организују Удружење „Оаза“ и Специјална олимпијада Босне и Херцеговине и на којима су од 03. до 06. октобра учествовали такмичари из низа земаља, пре свега нашег региона и са простора некадашње државе Југославије.

  Ова манифестација одржана је осму годину заредом а већ традиционално на њој учествују и спортисти из Београда које су ове године представљали корисници Дома за децу и младе из Сремчице – укупно шест такмичара, три девојчице и три дечака наступали су у четири дисциплине програма и остварили веома успешан резултат – који су се кући вратили са чак 11 освојених медаља,: четири златне, три сребрне и четири бронзане.

  Најсјајнија одличја и звање победника изборили су Милан Белобрковић у трци на 100 м у атлетици и екипа у саставу : Аница Клепо, Зорица Шљапић и Милан Павловић у куглању. Зорица и Милан су, а са њима у тиму и Милица Ђинђић освојили сребрну медаљу у боћању док су треће место и бронзу успели заслужити Владимир Мијатовић у пливању, дисциплина 25 м слободним стилом, који је то постигао и у куглању са екипом у којој су били Милица Ђинђић и Милан Белобрковић.

  Иначе, носилац учешћа наших спортиста био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, који је то остварио у сарадњи са установом Дома за децу и младе из Сремчице а што је подржао и омогућио Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину.

   

   

   

   

  У Београду, 08.октобра, 2018.г.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.