Јуче, 05. марта у сали Спортског центра „Олимп“, по традицији,  и ове године смо обележили Међународни празник „Дан жена“,  спортским дружењем које је окупило суграђане из свих делова Града.

  Више од 130 учесника особа са инвалидитетом, младих пре свега, оба пола и свих видова инвалидитета из бројних удружења и клубова, ученици и студенти, корисници услуга у установа социјалне, дечије и здравствене заштите из свих београдских општина демонстрирали су своје знање и умеће у око десетак спортских дисциплина – кошарка и фудбал, стони тенис и боћање, теквондо и карате, пикадо и шах, плочице и полигон итд. Сви су добили дипломе за учешће док су за припаднице нежнијег пола, а у сусрет њима посвећеном Празнику,  обезбеђени пригодни поклони, које су специјално за ову прилику израдили полазници дневног боравка „Дечије срце“. Најбројнији су били учесници из центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. Манифестацији су присуствовали и деца из Средње занатске школе и школе Миодраг Матић. И наши репрезентативци успешне даме, Данијела Јовановић, Сашка Соколов, Марија Мицев и Јелена Терзић.

  Организатор ове по много чему јединствене манифестације је Друштво за спорт и рекреацију „Звездара“ у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда и градском општином Звездара, а њено одржавање подржао је и омогућио Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту. 

  Mанифестацији су присуствовали председник Спортског савеза Београда Младен Кецман, селекторка ватерполо репрезентације Србије Драгана Ивковић.

  Уживо са манифестације репортажу је направила Радио телевизија Србије. 

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.