Пролећни првенствени дерби, између фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан, 164. по реду, у оквиру Линглонг Тире Супер лиге биће одржан у среду 07. априла 2021. године.

  На иницијативу Београдског маратона и уз подршку управа и фудбалера Црвене звезде и Партизана, као и Заједнице фудбалских клубова Суперлиге, овогодишња највећа утакмица српског фудбала „вечити“ дерби – осим уобичајеног великог спортског значаја, имаће и свој хуманитарни карактер.

  Овогодишњи 34. Београдски маратон биће одржан 16.05.2021.г. под слоганом „Без баријера“ као знак подршке и солидарности са особама са инвалидитетом.  Жеља нам је да укажемо на проблеме са којима се свакодневно суочавају особе са инвалидитетом, као и да створимо услове за конкретна решења истих – ради уклањања менталних и физичких баријера како би се особе са инвалидитетом што ефикасније укључиле у редовне токове живота. 

  У периоду од одржаног дербија до одржавања 34. Београдског маратона организоваће се продаја дресова фудбалера Црвене Звезде и Партизана у којима ће играти утакмицу – ради прикупљања средстава за унапређење услова за бављење спортом и рекреацијом особа са инвалидитетом – превасходно младих и деце. 

  О конкретним циљевима и начину продаје дресова јавност ће ускоро бити обавештена, као и о постигнутим резултатима по завршетку целе акције. 

  Партнери и активни учесници у реализацији целог пројекта су и Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Српски филантропски форум. 

  У претходном периоду, фудбалски клубови Партизан и Црвена Звезда и Београдски маратон сарађивали су на сличан начин када су, прво, по одржаном 116. дербију, у априлу 2001., године у оквиру кампање „Трчим за децу“ продајом дресова са дербија, као и мајца са 14. Београдског маратона, прикупљена значајна средства која су том приликом искоришћена за реконструкцију и изградњу домова за бригу о деци без родитељског старања у Кулини и Стамници. 

  Други пут, после одржаног 126. дербија у априлу 2006. године, продајом дресова прикупљена су средства за спровођење кампање „Школа без насиља“, коју је у Србији реализовао УНИЦЕФ, а у којој је активно учествовао и Београдски маратон кроз организацију Дечијег маратона и 19. Београдског маратона. 

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.