МЛАДЕНОВАЦ УЗ СВОЈЕ СУГРАЂАНЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

   

  Спортски савез особа са инвалидитетом Београда је наставио са акцијом „Спорт за све“ који је започет прошле године преко пројекта са Уницефом. У сарадњи са Центром за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Младеновцу и Градске општине Младеновац одржана је манифестација „Спорт за све – игре без граница“ у Спортском центру „Љубомир Ивановић Геџа“ у среду 17 октобра.

  Манифестација је била посвећена промоцији инклузије и имала је за циљ да представи могућности интересовања и постигнућа припадника ове популације у овој изузетно важној области живота и стваралаштва. Као и да све житеље Младеновца упозна са могућностима да су почеле бесплатне активности за особе са инвалидитетом у њиховој општини које се реализују два пута недељно у Спортском центру.

  То је био први догађај ове врсте који се одржао у овом предивном месту, иначе седишту једне од општина у саставу Београда, а који је окупио око 80 својих суграђана са инвалидитетом, и без инвалидитета. Најбројнији су били из Дневног боравка Младеновац али и из школа „Момчило Живојиновић“ и основне школе „Свети сава“, а велику помоћ смо имали и од средње техничке школе чији су ученици били волонтери на манифестацији.

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.