Izveštaj sa manifestacije Dečije olimpijske igre

     

    U četvrtak 6.decembra održane su Dečije olimpijske igre u saradnji sa Sportskim savezom invalida Srbije. Manifestacija koja okuplja pre svega decu osnovno školskog uzrasta i mlade sa invaliditetom iz Beograda ali i iz cele Srbije. Imali smo učesnike is Loznice, Šapca, Priboja, Velike Plane, Subotice, Novog Sada, Aleksinca, Ćićevca, Veternika i Kruševca. Preko 250 dece sa invaliditetom učestvovali su igrama bez granica, a za sve učesnike su bile obezbeđene medalje.

    Iz Beograda najmasovniji su bili iz redovnih osnovnih škola “Aleksa Šantić” , “Ivo Andrić” , “Mihailo Petrović Alas” i “Sveti Sava “ iz Mladenovca, iz specijalnih škola su bili učenici iz OŠ “Miodrag Matić”, “Dragan Hercog”, “Stefan Dečanski ”, kao i deca iz Specijalne bolnice za dečiju cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, i iz doma za odojčad, decu i omladinu iz Zvečanske.

    Deca su imala prilike da se oprobaju u raznoraznim poligonima i zanimljivim sportskim aktivnostima kao što su pecanje, karling, viseća kugla, pločice, a bile su organizovane i kreativne radionice gde su kroz crteže deca predstavljala šta za njih znači inkluzive igre bez granica.

    Na otvaranju manifestacije prisustvovali su članovi gradskog veća zaduženi za sport Filip Marjanović, socijalnu zaštitu Elena Bibić, kulturu i Zdravstvo Fadilj Eminović, Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, Potpredsednik Sportskog Saveza Beograda Mladen Kecman, Predsednik i Generalni sekretar Sportskog saveza invalida Srbije Dragan Janketić i Željko NIkčević kao i zamenica direktora Unicef-a u Srbiji Severina Leonardi.

    Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Unicef-a.

     

    Izveštaj (pdf)

     

    Za stručnu Službu:

    Jelena Radivojević

    Prijatelji

    © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

    Please publish modules in offcanvas position.