Зимски спортски камп на Копаонику 16.12. – 23.12.2018.

   

  Извештај

   

  Спортски савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Спортским савезом инвалида Србије реализовао је седмодневни зимски камп за младе са инвалидитетом, на Копаонику у периоду од 16.12.-23.12.2018. Кампу су присуствовале особе из Крагујевца, Краљева и Београда са својим тренерима. Финасијер - Секретаријат за спорт и омладину града Београда.

  Циљеви кампа : развој моторике, стицање навике за редовним вежбањем, утицај на психички статус, социјализација, усвајање здравих навика, боравак у природи, реализовани су у великој мери. Што се тиче социјализације, увођење рутине и формирања навика, сви чланови су се одлично показали. Моторичке задатке (скијање) и њихове циљеве су неки учесници испунили у већој, а неки у мањој мери али су сви до једног показали лични напредак.

  Реализоване су следеће активности: Скијање, Санкање/клискање, Пешачење, Друштвено-забавне активности, Активности за развој социјализације

  Учесници кампа били су: Јана Шиљег, Ђула Хидановић, Неџад Хидановић и Александар Бајовић (тренер) из Крагујевца; Михајло Павловић, Јелена Ђокић, Андријана Бабић и Јелена Лазаревић (тренер) из Краљева; Тијана Стаменовић, Коста Миленковић, Алекса Лојаница, Ана Нешковић, Милица Нешковић, Душан Марковић и Александар Пиљак (тренер) из Београда. Вођа кампа био је проф Божа Ракочевић, а инструктор скијања проф Рада Савић.

  ДНЕВНИ РАСПОРЕД: Смештај у Дому ученика „ Машинац „

  Устајање 07:00

  Доручак 08:00-08:30h

  Спортско-рекреативне активности 09:00-13:00h (oбука скијања, санкање, игре на снегу, шетња кроз природу)

  Пауза за ручак 13h

  Спортско-рекреативне активности 14-16h (обука скијања, санкање, игре на снегу, шетња кроз природу)

  Послеподневни одмор 16-18h Вечера 18-19:30h

  Вечерњи програм 20h Друштвене активности (игре, анимација, караоке, ђускање...)

  Спавање 22h

  Општи утисак је да је Камп оправдао очекивања и да има засигурно изванредан потенцијал, што би требало валоризовати и даље развијати у интересу особа са инвалидитетом

   

   

  Извештај припремио: Александар Пиљак, тренер

  за ССОСИБ : Александар Вујчић, генерални секретар

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.