Свечаност проглашења најуспешнијих спортиста са инвалидитетом града Београда за 2021. годину, у организацији Спортског савеза особа са инвалидитетом града Београда, одржана је, традиционално, у Старом двору Скупштине Града Београда. Са великим усхићењем, после две године паузе, на овом месту су се поново окупули најуспешнији спортисти са инвалидитетом, перјанице параолимпијског спорта Србије, спортисти који су обележили претходну, једну од најтрофејнијих година параолимпијског спорта Србије.

  Поред спортиста, свечаности су присуствовали и добитници признања за допринос у развоју спорта особа са инвалидитетом током 2021. године, подсекретар секретаријата  за заштиту животне средине, повереник за заштиту информација Милан Мариновић, представници општина Стари град, Чукарица и Звездара, директори београдских спортских центара, спортски директори бројних савеза,....

  На самом почетку свечаности, присутни су имали част да одгледају најаву филма чија ће премијера бити на пролеће, а који је снимљен поводом обележавања 50-годишњице од оснивања Савеза.

  Након доделе признања најмлађем освајачу медаље на такмичењима, сјајном Огњену Ануфријеву, признања су додељена и нашим куглашима, каратистима, стрелцима, теквондистима, дизачу тегова и атлетичарима за остварена висока и изузетна постигнућа, додељене су и најсјајније „златне „ плакете и то : шахистима Шаховског клуба „ Напредак „ који су остварили историјски успех, освајањем бронзане медаље на Шаховској олимпијади – екипно. 

  Врхунац свечаности био је представљање најуспешнијих спортиста са инвалидитетом Београда. За најбољу спортисткињу, проглашена је Сашка Соколов, освајачица две златне и једне сребрне медаље на Европском првенству у атлетици и финалисткиња Параолимпијских игара у Токију. Епитет најбољег спортисте са инвалидитетом за 2021. годину, понео је златни Жељко Димитријевић, освајач сребрне медаље у атлетици на Параолимпијским играма у Токију и златне медаље на Европском првенству.  

  Најбољи спортисти са инвалидитетом су симболично уручили признање најперспективнијем младом спортисти – атлетичару Дарку Марисављевићу, пред којим је блистава будућност.

  За најуспешније спортске колективе у 2021. години, проглашени су Клуб кошаркаша у колицима „ Сингидунум – Црвена Звезда „ и Атлетски клуб „ Погледи „.

  Специјална плакета за животно дело у овој области, и више него заслужено је припала Велимиру Кнежевићу, дугогодишњем председнику Савеза и једној од најомиљенијих личности у свим областима рада и деловања Савеза.

  „Подвиг године „ у 2021. години, остварила је бриљатна Тијана Стаменовић, освајачица бронзане медаље на Европском првенству у каратеу, репрезентујући Србију и Београд на најлепши могући начин.

  Признања за допринос развоју спорта особа са инвалидитетом додељена су, Секретаријату за спорт и омладину и Секретаријату за социјалну заштиту града Београда, Компанији Телеком, Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Универзитету Сингидунум, Београдском маратону, Асоцијацији „ Спорт за све „, Канцеларији за младе, тренеру каратиста Ливијусу Бунди, Александри Андрејић – најбољи волонтер, учесницима Београдског маратона, представницима локалних самоуправа и спортских центара града Београда, као и бројним другим институцијама, школама, удружењима, донаторима, медијима и појединцима чинећи тако заједно једну нераскидиву нит успеха и радости која је за незаборав украсила годину за нама..  

  Челници Савеза су искористили прилику да још једном нагласе несумњив значај спорта за афирмацију и даље побољшање друштвеног положаја особа са инвалидитетом и интерес Савеза и целокупне друштвене заједнице у пружању несебичне помоћи у том погледу.

  Носилац организације ове велелепне свечаности је и овога пута био Спортски савез особа са инвалидитетом града Београда, уз подршку Компаније Телеком, Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту града Београда. 

   

   

   

   

  Београд, 26.јануар 2022.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.