Спортско Сабрање Свете Србије  је манифестација од посебног значаја за Град Београд”, коју са благословом блажене успомене Патријарха српског Господина Иринеја, већ осам година организује Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја”. Спортски савез особа са инвалидитетом Београдa ( Савез ) је и ове године добио специјалну позивницу за партнерство у укључивању особа са инвалидитетом у ову манифестацију која ће се ове године организовати под слоганом „ Чувајмо Божију творевину „.

   

  Овогодишње Спортско Сабрање се одржава 18. јуна на Ади Циганлији и као и сва претходна, почиње у 9,00 часова Светом Литургијом. Манифестација је уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, како је то блаженопочивши Патријарх Иринеј назвао кованицом ”хармонично васпитање”, до сада укупно заинтересовала и на једном месту окупила више од 180.000 посетилаца кроз бројне спортске активности. Ове године су се по први пут организовано укључиле и особе са инвалидитетом и то у организацији Савеза.

   

  Особе са инвалидитетом ће имати могућност да учествују у бројним спортским активностима које ће бити организоване у оквиру Спортског центра за особе са инвалидитетом, као и у другим спортским активностима и активностима Војске Србије, МУП Србије, Српске Православне Цркве, Спортских савеза, Витешког удружења.

   

  Поред квалитетног културно - уметничког програма који ће бити реализован на бини, између осталих познатих и јавних личности, присутнима ће се обратити и наши параолимпијци.

   

  Сви учесници ће добити мајце и друге поклоне од стране организатора, као и пригодно освежење, а на крају ће имати прилику да уживају у заједничком ручку на отвореном, служиће се војнички пасуљ.

   

  Молимо све заинтересоване учеснике да нам се пријаве до уторка 14. јуна. 2022. године.

   

   

   

  САТНИЦА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ”9. САБРАЊЕ СВЕТЕ СРБИЈЕ”:

   

  Субота 18. јун, Ада Циганлије (простор и спортски терени десно од кружног тока) 

   

  9:00 – 11:00 Света Литургија 

   

  11:30 Отварање Манифестације – са шампионима параолимпијцима Србије, заједничка фотографија свих учесника спортских и културних садражаја 

   

  12:00 -12:30  Вежбамо са шампионима – спортски програм за предшколце

   

  12:30 Програм на бини  и спортски програм, турнири на околним спортским теренима

   

  13:00 Ручак - војнички пасуљ

   

  15:00 Трибина: ”Спорт и Правславље” 

   

  16:30 Проглашавање победника свих турнира

  17:00 Затварање Манифестације 

   

  Турнири ће  бити организовани из спортова: одбојка, фудбал, атлетски крос, кошарка, стони тенис, стреличарство

  Спортске станице: преко 40 спортских станица са презентацијом спорта: борилачких, моделарство, гимнастика  итд …

  Културно-уметнички програм : фолклор, балет, плесне групе, певачке групе 

  Креативне радионице: сликарство, калиграфија, мозаик….

  Обезбеђени су и  освежење, сендвичи, балони, мајице, сладоледи, за све учеснике као и пехари и медаље за најбоље у такмичењима.

   

  Улаз и сви задржаји на Манифестацији су бесплатни

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.