У уторак, 6. децембра, је у спортској хали „Александар Николић“,  поводом  Међународног дана особа са инвалидитетом, одржана манифестација под називом „Спорт за све“ на којој су представљени бројни видови спорта и где је преко 500 учесника, деце и младих пре свега, у друштву истакнутих параолимпијаца на најбољи начин потврдило сву радост и лепоту коју дружење и заједништво дају.

  Ова по много чему јединствева приредба започета је пре шест година уз подршку и помоћ УНИЦЕФ-а и стиче све већу популарност и окупља ученике школа, чланове клубова и удружења, кориснике услуга Центра као и  бројних установа дечје, социјалне и здравствене заштите из свих делова Београда, али и низа места из целе Србије – Шапца, Ниша, Велике Плане, Ћићевца, Младеновца и других, а има за циљ да промовише и подстиче инклузију и систем вредности у којој сви уживају иста права и могућности без разлике.

  Вишесатно дружење уз разноврсне активности, како спорта – полигон, фудбал, кошарка у колицима, седеће одбојке, стони тенис, боћање, бадмингтон, коњички спорт, веслање, фризбијада, карате,  итд. тако и културно- забавног програма са сценским извођењем, аниматорима, забављачима и сл. оставили су снажан утисак и код учесника и послали дивну поруку оправдавајући и подстичући ове видове окупљања као снажан допринос изградњи заједништва.

  Игре је и овог пута успешно организовао Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а својим присуством су значај истим дали бројни гости – представници партнерских организација и инститцуија и угледни појединци из света спорта, образовања, научног и хуманитарног рада а њено одржавање је подржао и омогућио Град Београд. Догађају су присуствовали председник Спортског савеза ОСИ  И наш параолимпијац Драженко Митровић, генерални секретар спортског савеза ОСИ Немања Радовић, а испред Секретаријата за спорт И омладину је говорио Михајло Буквић.

   

   

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.