Меморијални турнир – сећање на наше спортисте одржан је у уторак 25.4.2023. године на Ади Циганлији. 

  Уз Спортски савез особа са инвалидитетом у организацији и реализацији турнира су учествовали професoри и студенти Факултета спорта и физичког васпитања Београд, који у склопу Ерасмус спорт пројекта под називом „Спортске активности младих након рехабилитације (Ре-Спорт)“ раде на развоју специфичних спортских активности за младе са инвалидитетом.

  Приликом отварања турнира присетили смо се имена особа са инвалидитетом којe су својим резултатима и залагањем оставилe неизбрисив траг у развоју спорта и положаја особа са инвалидитетом у Београду.

  На целокупном турниру је учествовало 55 особа са инвалидитетом, оба пола и свих узраста. Чинили су их корисници програма Спортског савеза особа са инвалидитетом, штићеници Дома у Сремчици, чланови удружења „Живимо заједно“, Спортско рекреативно удружење особа са инвалидитетом „Победник“ и ученици Медицинске школе „Београд“.

  У првом делу манифестације, учесници су се такмичили у боћању и шуту на кош, а други део је био резервисан, традиционално, за фудбал. У боћању је прво место освојила екипа коју су чинили ученици Медицинске школе „Београд“: Андреа Сташић, Марија Марковић и Сегреј Ерак. Друго место је освојила екипа СРУОСИ „Победник“, чији су представници били Драган Балабан, Мирослав Станишић, Слађана Младеновић. Треће место заузела је екипа коју су чиниле сестре Ана и Милица Нешковић и Ива Мијачевић, корисници програма Савеза. У дисциплини шут на кош најуспешнији је био Коста Петровић, члан удружења „Живимо заједно“, друго место су делиле Сара Рогић (Медицинска школа) и Милица Нешковић (ССОСИБ), док је треће место освојила Андреа Сташић, ученица Медицинске школе.

  У турниру у фудбалу су учествовале четири екипе, а најуспешнија је била екипа која носи име „Марко Лазић“ (у којој су играли Владимир Вучинић, Александар Шубарашевић, Милорад и Зоран Лазић, Стефан Радојчић и Милош Грлица), друго место је освојила екипа „Сремчица за младе“ (Саша Ступар, Аврамов Жива, Дејан Николић, Живица Аврамов, Бане Чимац, Дарко Милошевић), а треће место екипа под називом Моћни ренџери (Страхиња Зељковић, Дејан Милутиновић, Горан Стјепановић, Михајло Бакал, Томислав Мартић, Немања Миљковић). Четврто место освојила је екипа  „ Живимо заједно „.

  Циљ одржавања турнира је очувати у сећању преминуле спортисте са инвалидитетом који су својим залагањем оставили траг у развоју спорта и положаја особа са инвалидитетом, а опет са циљем да се угледамо на њихов рад и дело како би се деловало у добром смеру.

  Лекарски надзор над учесницима обезбидило је Црвени крст „Чукарица“.

  Турнир се традиционално одржава на Ади Циганлији на теренима за особе са инвалидитетом, међутим због најављених неповољних временских прилика манифестација је одржана у балону „ Звезда „, чији су се руководиоци и овога пута показали као добри и срдачни домаћини.

  Одржавање ове манифестације омогућили су Секретаријат за спорт и омладину и Секретаријат за социјалну заштиту града Београда.

   

   

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.