Првенствo Београда у стрељаштву ваздушним оружјем, појединачно и екипно, одржано је у стрељани Дома ратних војних инвалида, 25. маја 2023. године, на којем су учествовали најбољи стрелци са инвалидитетом града Београда, међу којима и наши параолимпијци.

  Организатор првенства био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда и Секретаријата за социјалну заштиту.

  У појединачном пласману гађања из серијске ваздушне пушке, у мушкој конкуренцији, тријумфовао је Зоран Бањац (члан Стрељачког клуба особа са инвалидитетом Победник из Београда). Друго место освојио је Средо Радовић, такође члан „Победника“, док је бронзу упуцао Владимир Николајевић, члан истоименог клуба.

  У женској конкуренцији најуспешнија је бил Снежана Чегар, затим Кристина Трифуновић, а треће место је заузела Зорица Тасић. Све три такмичарке пуцају за Стрељачки клуб особа са инвалидитетом Победник из Београда У дисциплини ваздушни пиштољ су се такмичили заједно мушкарци и жене, а најбољи резултат је остварио Растко Јокић. Друго место је освојио Средо Радовић, док је треће место припало Живку Папазу. Сви су чланови СКОСИ Победник.

  У екипном пласману рангирање није вршено због недовољног броја пријављених екипа, у обе дисцилине.

  Оно што је окарактелисало такмичење, уз успешну релизацију у доброј атмосфери, јесте успех младе Кристине Трифуновић, која је након веома кратког периода тренирања успела да освоји медаљу на првенству у дисциплини ваздушна пушка . Кристина је изузетан таленат и потенцијал за остваривање добрих резултата на великим такмичењима.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.