У Атини од 27. септембра до 4. октобра одржан је спортски догадјај под називом Пар-Олyмпиа који је организовао Параолимпијски комитет Грчке у склопу Европског пројекта Ерасмус+

  Догадјај је окупио преко 250 учесника из 14 земаља.

  Спортски савез особа са инвалидитетом Београда је на позив Параолимпијског комитета  Србије у Атину послао два тренера и троје спортиста Милицу Јотић, Димитрија Остојића и Милицу Нешковић.

  Током свих ових 8 дана наши представници имали су прилику да активно учествују на тренинзима који су организовани у једном од највећих спортских центара у Европи О.А.К.А односно Олимпијски атлетски центар Атине

  Догадјај је био осмишљен тако да на свим активностима подједнако учествују и тренери и спортисти. Спортови које су пробали наши представници били су парамачевање, парабициклизам, стреличарство, кошарка у колицима, седећа одбојка, бадминтон, рагби, фудбал, атлетика, пливање, плес и стони тенис.

  На свим тренинзима били су присутни врхунски тренери који су на професионалном нивоу представили спортове и приближили их свим присутним спортистима и тренерима, након тога сви су имали прилику да у складу са својим могућностима испробају све те спортове.

  Поред тренажног дела биле су организоване радионице и предавања на којима су учесници дискутовали о томе шта спорт може добро да донесе али и шта може да одузме као и начин на који унапредити своје вештине. Након радионица и едукација познати параолимпијци који су дошли да посете наше спортисте давали су савете и преносили своја искуства о спорту и њиховом животном путу.

  Тим из Србије имао је и привилегију да учествује и на спортском фестивалу који је организован у склопу О.А.К.А центра где су деца из редвоних и специјалнох школа Атине добили прилику да испробају спортове за особе са инвалидитетом.

  Пред сам крај овог дивног догадјаја у Националном театру Атине уприличен је плесни перформанс на ком је учествовала и наша Милица Нешковић која је све оставила без текста својим плесним вештинама.

  Након тога тиму Србије уручене су дипломе као и плакета за успешно учествовање на овом великом спортском догадјају.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.