Поводом међународног дана особа са инвалидитетом шесту годину за редом Спортски савез особа са инвалидитетом Београда 6.12.2023 организовао је спортске инклузивне дечије игре под називом „Спорт за све“
Манифестација је одржана у Хали Александар Николић и присуствовало је преко 500 учесника, како деце тако и одраслих. Манифестацију је званично отворио Новица Тодосијевић из Секретаријата за спорт и омладину који су наша највећа подршка у свему што радимо, након њега обратио се и председник Савеза Драженко Митровић.

    Манифестација је традиционално отворена бушењем балона, а уз музику коју је изводио бенд из школе за слепе „Вељко Рамадановић“. Деца са инвалидитетом као и деца без инвалидитета из специјалних и редовних школа из дневних боравака и клубова из Београда као из неколико градова из Србије имали су могућност да током манифестације испробају различите спортове за особе са инвалидитетом, да цртају и стварају дивна дела, да освоје разне наградице, ђускају уз добру музику и пре свега се друже. Манифестација је пре свега за циљ имала да се развија и одржава здрава инклузија, да се свест о томе да смо сви исти и једнаки шири и одржи у друштву, да јаког загрљаја и широког осмеха прихватимо сваког и показемо му да заједно можемо све! Славили смо различитост и развијали једнакост то је Спорт за све. 

    Prijatelji

    © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

    Please publish modules in offcanvas position.