СПОРТ ЗА СВЕ

      

  Više stotina dece na inkluzivnoj sportskoj manifestaciji “Sport za sve”

  Beograd, 6. decembar 2017 – Više stotina dece različitih nivoa invaliditeta danas je u hali Pionir imalo prilike svojim drugarima uživa u sportskom danu i da se oproba u igrama bez granica, ali i u košarci u kolicima, sedećoj odbojki, badmintonu, golfu, golbalu, tekvondu, veslanju, plesu, stonom tenisu, mačevanju u kolicima.

  Zahvaljujući UNICEF-u, Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograda i Gradu Beogradu sa decom predškolskog i školskog uzrasta su se družili i naši torfejni paraolimpijci, a  Željko Dimitrijević, jedan od najusešnijih paraolimpijaca je otvorio manifestaciju “Sport za sve” .  

  Prema UNICEF-ovim najnovijim podacima status dece sa nekom vrstom invaliditeta i njihovih porodica u Srbiji je težak. 45% roditelja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom navodi da su oni ili njihova deca doživeli neku vrstu vređanja,  nasilje je doživelo između 25% i 47% dece sa smetnjama i invaliditetom, u 24%  porodica jedan od roditelja je morao da odustane od posla da bi brinuo o detetu…

  Sport je najlepši I pravi primer da mi ne živimo jedni pored drugih nego zajedno, I da je  inkluzija bitan sastavni deo Sistema naše zajednice, istakao je Velimir knežević, Predsednik sportskog Saveza osoba sa invaliditetom Beograda. 

  “Život sa bilo kakvom vrstom invaliditeta ili smetnji u razvoju nije lak. Deci je pogotovo teško da se ukolpe , da budu prihvaćeni, da nauče da žive i vode funkcionalan život. Prema našim podacima porodice takođe biju bitku kako bi svojoj deci obezbedili najbolje uslove. Ovakvim manifestacijama pokušavamo da napravimo promenu za njih i da im omogućimo da ispune sve svoje potencijale i da se bave sportom”, izjavio je direktor UNICEF-a u Srbiji,  Michel Saint Lot.

  Ovaj događaj, koji se realizuje uz podršku NCR fondacije, ima za cilj da promoviše i podstiče značaj sporta i fizičke kulture i inkluzivni pristup kao bitan deo sistema društvenih vrednosti zajednice.

  Prijatelji

  © 2017 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.