U okviru Seniorskog šampionata Evrope u karateu koje je upravo završeno u Novom Sadu, održano je po prvi put i Prvenstvo Evrope u “para karateu”. Prestavnici Srbije bili su i četvoro članova novoprimljenog Sportskog karate udruženja za osobe sa invaliditetom “ Evropa” u naš Sportski savez Beograda za osobe sa invaliditetom.U kategoriji slepih i slabovidih Dragana Ugrenović ( žene ) i muškarci Bojan Nešković i Miloš Veljković. U kategoriji takmičarki u invalidskim kolicima prestavljala nas je Nina Portolan. 

  Dragana Ugrenović je osvojila srebrnu medalju izgubivši u finalu od prestavnice Nemačke Balikie Helge. Treće mesto je zauzela Meteleva Alexandra iz Rusije. Ovo je prva medalja za naše “para karatiste” na ovako velikom takmičenju. Dragana je samo potvrdila svoju visoku klasu takmičarki jer je na pripremnim turnirima u Rumuniji, Hrvatskoj i Sloveniji uvek bila prva.

  Bojan Nešković i Miloš Veljković nisu uspeli da se plasiraju u polufinalne grupe i udju u “borbu” za medalje. 

  Nina Portolan je u borbi za bronzanu medalju izgubila pomalo čudnom odlukom sudija od takmičarke iz Madjarske Dobos Reke za 0,1 poen. Međutim, njenim nastupom na ovom prvenstvu njeni treneri su veoma zadovoljni. Pokazala je da je veliki potencijal.

  Takmičari u “para karateu” će nakon kraćeg odmora započeti pripreme za Svetsko seniorsko prvenstvo koje će se novembra meseca održati u Madridu.

  Beograd, 18.05.2018.

   

   

   

   

   

   

  Livius Bunda

  ( Sportski direktor )

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.