Skroman jubilej značajnih domašaja pet godina sportskih igara  "Beograd Open"

  U periodu od 21. do 23. Septembra na terenima  sportskih borilišta širom našeg Grada takmičenja će odvijati u 12 disciplina, paraolimpijskih pre svega, ali i onih koji taj epitet tek stiču, kako u ekipnoj (košarka u kolicima, sedeća odbojka, golbal...) tako i pojedinačnoj konkurenciji (stoni tenis, atletika, plivanje...) gde su za najuspešnije predviđeni pehari i medalje, kao i što će svi učesnici dobiti lepe uspomene u znak boravka u Beogradu.

  Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

  Ova manifestacija održava se petu godinu zaredom i okupiće više od 700 učesnika, mladih pre svega,  oba pola i svih vidova invaliditeta, iz svih delova Srbije ali i iz oko 20 drugih država, sa prostora nekadašnje Jugoslavije i okruženja, Evropskog ali i drugih kontinenata (Švajcarska, Nemčka, Rusija, Bih, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Liban..).

   Pokretač i organizator manifestacije „Beograd open“ je Sportski savez osoba sa invaliditetom Begrad, a njeno održavanje omogućeno je razumevanjem i podrškom Grada Beograda, Seretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu kao što dragocenu pomoć pružaju i drugi partneri i to organizacije i institucije i pojedinci iz beograda ali i cele Srbije što sve čini da slika o našem Gradu i odnosima koje razvijamo bude lepša i potpunija.

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.