EVROPSKI KUP U PARABICIKLIZMU, BEOGRAD 2018

   

  Proteklog vikenda 15.-16.septembra 2018., na stazi Ušće u Beogradu,, održan je Evropski kup u parabiciklizmu. Na ovoj značajnoj manifestaciji učestvovalo je oko 45 takmičara iz sledećih zemalja : ITALIJA, ČEŠKA. GRČKA, TAJLAND, LIBANON, HRVATSKA, SLOVENIJA SLOVAČKA, RUSIJA,MADJARSKA I SRBIJA.

  Takmičari su se takmičili u sledećim kategorijama- slepi i slabovidi ( tandem bicikli ), C5-oštećenja šake, kategoriji c2 i c1- dečija paraliza, i u kategoriji C2- oštećenja šaka i stopala. Prvog dana takmičirali su se nadmetali u drumskoj vožnji, dok je drugi dan vožen “ hronometar “.

  Najvredniji rezultat takmičenja ostvario je jedan od najpoznatijih svetskih parabiciklista, svetski i paraolimpijski šampion, Mikele Pitakolo iz Italije. Veoma dobar nastup imao je i mladi Nikolas Papangelis iz Grčke koji je u drumskoj trci pobedio još jednog od najznačajnijih svetskih parabiciklista Mihal Štarka iz Češke. U kategoriji C2 pobedio je mladi takmičar iz Rumunije Teodor Matikan, dok je u kategoriji C1 trijumfovao višestruki osvajač odličja sa svetskih i parolimpijskih igara, Mario Alilović iz Hrvatske. U svojim kategorijama, do zlatno odličje su osvojili i sledeći takmičari : Klaudio Kampi ( Italija ), Turecek Ratislav i Maros Orecny ( Slovačka ), Sever Marko ( Slovenija ) i Ana Oroszova ( Slovačka ), Komotski Pavel, Komnuan Pooyin sa Tajlanda.

  Takmičari iz Srbije su imali veoma uspešan nastup. U kategoriji slepih i slabovidih tandem MIlan Petrović i njegov pilot Goran Šmelcerovićsu zauzeli prvo mesto u obe trke . Isti uspeh su postigli, domaći takmičari: Danijela Jovanović i Miliš Glavonjić u svojim kategorijama. Uroš Španovič je u kategoriji tricikl zauzeo drugo mesto, u obe trke-hronometar i drumska trka, U kategoriji muškarci -C5 Dejan Stošić je u hronometarskoj trci zauzeo prvo mesto dok je Stefan Djukelić bio treći, dok je u drumskoj trci istakao Stefan Djukelić kao prvi a Dejan Stošić treći.

  Road Race Results

  General Classification

  ITT Results

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.