ПРВИ ДАН МЕЂУНАРОДНИХ СПОРТСКИХ ИГАРА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ „ БЕОГРАД ОПЕН 2018 „

   

  Током јучерашњег дана, око 700 спортиста из 15 земаља учесница ( Русија, Немачка, Либан, Словенија, Грчка, Румунија, ...), са успехом је наступало у такмичарском програму првог дана Међународних спортских игара за особе са инвалидитетом „ Београд опен 2018 „.

  Први су наступали атлетичари у Атлетској дворани Београд. Око 120 такмичара из Македоније, Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе,...витешки су се надметали у тркачким дисциплинама ( 60м, 200м ), скоку у даљ и бацању кугле. Наступали су и такмичари у инвалидским колицима.

  Малени јахачи који су на Хиподрому наступили у дисциплини парадресурно јахање измамили су највише осмеха и аплауза присутних. Такмичари из Београда имали су озбиљне конкуренте у екипи из Бања Луке. Ова нова дисциплина у програму Београд опена је са сигурношћу оправдала очекивања и тиме се уврстила у званичан програм игара.

  Шах је ове године донео нове шампионе и тиме очувао своју традицију, док је круна дана било Првенсво у пливању на коме је наступио рекордан број од око 160 учесника из Грчке, Бугарске, Македоније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије. Најбројнија и уједно најуспешнија екипа била је екипа из Бугарске које је у својим редовима имала и велики број пионира и пионирки. Медаље најуспешнијима је додељивао наш параолимпијац Немања Тадић.

  Првог дана програма су са успехом започети и турнири у голбалу, пикаду и кошарци у колицима, чији су финални окршаји у данашњем програму игара. Данас нас очекују и узбудљива надметања стонотенисера, наступ каратиста и турнир у седећој одбојци.

   

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.