ДРУГИ ДАН МЕЂУНАРОДНИХ СПОРТСКИХ ИГАРА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ „ БЕОГРАД ОПЕН 2018 „

   

  Први на програму су били паракаратисти Србије и Румуније предвођени Драганом Угреновић ( СРБ ) и Поп Тину Василом ( РУМ ), освајачима сребрних медаља са Европског првенства. Ово је био њихов деби на Београд опену, на коме су задивили све присутне својим раскошним умећем.

  Један од најачих турнира овогодишњег Београд опена био је турнир у Голбалу ( спортска игра за слепе и слабовиде ). У изузетно јакој конкуренцији трофеј најуспешније екипе однели су Чеси који су у веома узбудљивој финалној утакмици са голом разлике победили одличну екипу Федерације БИХ. Треће место освојио је домаћин – Голбал клуб „ Младост „ из Београда испред екипа из Грчке, Немачке и Румуније.

  Кошаркашки турнир је ове године окупио веома јаке екипе које су своје умеће демонстрирале на прави начин. Након дводневног надметања победнички пехар је освојила екипа из Русије која је у финалном мечу победила домаћина – ККК „ Сингидунум „ из Београда. У борби за треће место тријумфовали су Словенци испред екипе из Федерације БИХ, док су пето и шесто место освојиле екипе из Црне Горе и Румуније.

  Пикадо турнир за слепе и слабовиде је највише подсећао на некадашња првенства Југославије. На овом првенству су учествовале све екипе бивших република осим Македоније. Најуспешнија екипа је била екипа из Бара ( Црна Гора ) испред екипе из Новог Сада и Живиница ( БИХ ).

  Епитет најмасовнијег турнира Београд опена је и ове године однео Турнир у стоном тенису. Око 120 учесника из Србије, Црне Горе и Федерације БИХ надметало се у својим категоријама.

  Овогодишњи Београд опен затворили су одбојкаши. Поред домаће екипе на турниру су учествовале и екипе из Црне Горе и Федерације БИХ. Најуспешнија је била екипа из Зенице која је у финалу победила екипу из Челића ( БИХ ). У борби за треће место тријумфовала је домаћа екипа – КСО Смеч, док је четврто место освојила екипа из Црне Горе.

  Овим су са успехом завршене овогодишње Међународне спортске игре за особе са инвалидитетом „ Београд опен 2018 „. уз рекордо учешће око 700 спортиста из 15 земаља учесница ( Русија, Немачка, Либан, Словенија, Грчка, Румунија, ...)..

   

   

   

   

   

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.