Данас је у спортској хали „Александар Николић“, а поводом празника  Међународног дана особа са инвалидитетом одржана манифестација под називом „Спорт за све“ на којој су представљени бројни видови спорта и где је неколико стотина учесника, деце и младих пре свега, у друштву истакнутих параолимпијаца на најбољи начин потврдило сву радост и лепоту коју дружење и заједништво дају.

  Ова по много чему јединствева приредба започета је пре три године уз подршку и помоћ УНИЦЕФ-а и стиче све већу популарност и окупља ученике школа, чланове клубова и удружења, кориснике услуга бројних установа дечје, социјалне и здравствене заштите из свих делова београда али и низа места из целе Србије – Шапца, Алексинца, Крагујевца, Ћићевца, Јагодине, Новог Сада и других а има за циљ да промовише и подстиче инклузију  и систем вредности у којој сви уживају иста права и могућности без разлике.

  Вишесатно дружење уз разноврсне активности, како спорта – полигон, фудбал, кошарка у колицима, одбојка, стони тенис, боћање, бадмингтон, коњички спорт, веслање, пикадо, паратеквондо, карате, шах, итд. тако и клтурно- забавног програма са сценским извођењем, кловновима, забављачима и сл. оставили су снажан утисак и код учесника и одаслали дивну поруку оправдавајући и подстичићи ове видове окупљања као снажан допринос изградњи заједништва.

  Игре је и овог пута успешно организовао Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а својим присуством су значај истим дали бројни гости – представници партнерских организација и институија и угледни појединци из света спорта, образовања, научног и хуманитарног рада а њено одржавање је подржао и омогућио Град Београд у чије име су присуствовали и поздрвили присутне  Секретарка Секретаријата за социјалну заштиту г-ђа Наташа Станисављевић и Заменик Секретара Секретаријата за спорти омладину, г-дин Никола Рајшић. 

  У Београду, 05.децембра

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.