На свечаном проглашењу најбољих спортиста особа са инвалидитетом одржаном 16. јануара у Хотелу Мона Плаза поздравили смо све спортисте, организације и појединце који су нас подржавали током 2023 године.

  Тај дан био је посвећен храбрости, одлучности и неизмерном труду спортиста са инвалидитетом, који су не само извор инспирације већ и доказ да се снови могу остварити без обзира на препреке. 

  Плакету за дугогодишњу подршку добио је Секретаријат за спорт и омладину а награду је примила Весна Зирић.

  Секретаријат за социјалну заштиту и борачка и инвалидска питања добио је плакету за допринос у развоју инклузије и изградјивању Београда као града једнаких могућности а Савез може да се сматра битном кариком тог система.

  Компанија која је годинама уз нас и која је већ традиционално покровитељ ове церемоније Телеком Србија и плакета за велику подршку и разумевање уручена је Јелени Дјондовић. Плакете су уручене и нашим великим пријатељима Фондацији Београдски маратон Дарку Хабушу, комапнији Балкан цханце, Дарку Главашу, Спортском центру Ташмајдан, Спортском центру Олимп, Спортском савезу соба са инвалидитетом Шапца, као и Параолимпијском комитету Србије, Ради Урошевић Волонтерски сервис општине Звездара.

   

  Награду за најмладјег учесника на такмичењима савеза добио је деветогодишњи Михаило Ибрахимовић, док је најредовнији корисник Лазар Вујошевић. Урош Михаилов добио је награду за остварене резултате у паракаратеу као највећи подвиг године. Тијана Стаменовић и њен тренер Сладјана Весковић оствариле у наибољи врхунски резултат за успешан наступ и освојену медаљу на Европском првенству у паракаратеу. Јелена Рашић и Немања Матијашевић су остварили изузетне спортске резултате у пара-текwондоу и атлетици.

  Сашка Соколов проглашена је за најуспешнију спортискињу са инвалидитетом за освојене 2 медаље на светском првенству у трчању на 200м и бацању копља а њен тренер је Бојан ллић. Филип Граовац светски првак у бацању чуња је најбољи спортиста са инвалидитетом за 2023 годину и његов тренер Зоран Рујевић. Најуспешнији колектив у индивидуалном спорту је Београдски атлетски клуб Погледи и ККК Сингидунум Црвена Звезда у екипном спорт. Учесници Београдског маратона, Лука Броћић, Максим Ловић, Лука Мосић, ллија Урошевић, Лазар Макуловић, Дамјан Павле Фуцић.

  Плакете за животно дело, постхумно додељене су за Јагоду Планојевић и Будимира Малешевића.

   

  Захвалнице за пружену подршку и разумевање и за помоћ и допринос у реализацији циљева соба са инвалидитетом добили су

  Хотел Мона која нам је уступила прелеп амбијент њиховог хтела за свечану церемонију, Олимпијски комитет Србије за развој спорта, Удружење „ И ми смо овде", Зорици Милановић, Општина Палилула и Маја Жмукић и Елена Билић, Национална служба за запошљавање, Компанија Цомтраде и Ања Алексић и Душан Милићевић, Црвени крст Вождовца, Висока здравствена школа струковних  студија, Горан Шеховић, Медицинска школа Звездара, Зуботехничка школа и Фармацеутско физиотерапеутска, Лана Ристић као волонтер године, и подршка на нашим манифестацијама, Скроз добра пекара, Пекара Мијатовић, Балон цомпанy Томић, Пин Д.о.о. , Марина цомпанy, Домаће кифлице, Скy мусиц,

  Спортнетwорк и Прва телевизија.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Prijatelji

  © 2023 Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda - SSOSIB. Sva prava zadržana.

  Please publish modules in offcanvas position.